Letní zkušenosti, aneb lékárnička v praxi

09.08.2014 16:30

 

V červnu jsem psala článek s lékárničkou na léto.  A letošní začátek léta mě přivedl nakonec k úplně jiným lékům než předchozí roky a tak bych se tímto chtěla s vámi o tuto zkušenost podělit  a přináším pár praktických zkušeností z cesty k moři.

Lékárničku jsem použila již na cestě, když jsem potřebovala léky  na nevolnost v autě pro svou dceru. Používám kombinaci Tabacum + Cocculus 200CH, případně směs, ve které je i Colchicum a další léky. Jak jsme zjistili, při dlouhodobém užívání má tato směs po několika letech i léčivý účinek, neboť nevolnost přichází nyní již naprosto vyjímečně.

Dále jsem sáhla po Argentum nitricum a Gelsemium na vyčerpání z dlouhé jízdy autem.  Dále Xantoxylum na obavy z toho, že to nezvládnete takovou dlouhou cestu a obavu z nehody. No a k tomu oblíbenou směs Na cestu, která pomůže, aby vše klapalo a na “to správné naladění”.

Třetí den přišel na řadu můj syn, který měl po surfování spálenou a velice oteklou nohu. Mazali jsme, obkládali, dali jsme Apis. Zvládl další den sice se zmenšující se bolestí, ale otok nemizel, až Vipera ve vysoké potenci pomohla velice rychle během několika hodin otok úplně vstřebat.

No, lékárnička “frčela” dál, dcerka pro změnu šlápla na ježka. Dle místní rady jsme dávali horký olivový olej a k tomu Siliceu, Ledum a Myristicu – aby rychle bodliny vylezly. Bolest byla  brzy snesitelná a do 2 dní zmizela (jinak bych přidala Hypericum a pro příště si připravím i lék z ježka).

Ač jsme se mazali, neobešlo se to bez lokálních spálenin – zejména místa, která děti při mazání opominuly, nebo ramena, která dlouho koukala z vody. Pomáhá večerního obkládání řeckým jogurtem, který chladí, uleví a vytáhne horkost. Pomůže podávat Sol + Belladonna + Urtica (případně dle symtpomů také třeba Cantharis, Apis, Croton-t, nebo Calendulu). Vhodný je levandulový aromaolej nebo homeopatická mast na spáleniny.

Štípance od komárů jsme potírali olejem z levandule, nebo rozpuštěným Ledum palustre. Při mnoha štípancích, podávat Ledum i vnitřně.

Na úžehy jsem podávala:

Úžeh se slabostí: Glonoinum, Natrium carbonicum, Veratrum, Gelsemium

Úžeh s teplotou: Glonoinum, Belladonna, Amylenum nitrosum

Úžeh s nevolností od žaludku: Glonoinum, Lachesis, Theridion, Silicea

 

Šťastné cestování!

 

S láskou, Vaše Vladimíra

 

 

 

 

Zpět