Kaki - šťavnatá pochoutka a homeopatikum

07.01.2014 13:09

Kaki – šťavnatá pochoutka a homeopatikum

 

Milí přátelé, příznivci homeopatie a všichni, kteří se tak trochu jinak díváte na život:-).

mám pro Vás článek o stromu a jeho výborném ovoci, jménem KAKI nebo také DIOSPYROS KAKI (Diovo ovoce).

Kaki je nádherné ovoce, které jste určitě viděli v obchodech, ne všichni však našli odvahu ho ochutnat. Vypadá jako oranžové rajče, vonící po vanilce a chutnající jako žlutý meloun, broskve, meruňky a hrušky dohromady. Naprosto ohromí svou jemnou chutí a následně i pocitem, který po požití budete mít.

Zde je příběh, který šokoval celý svět: 9. Srpna 1945 byla vypuštěna atomová bomba na Nagasaki a znamenala konec druhé světové války. Většina města byla zničena. Blízko epicentra výbuchu, ale přežil jeden jediný strom – strom Diospyros kaki. Strom vydržel smrtící destrukci a přežil inferno. Vše bylo zničeno tlakem, ohněm a radioaktivním jedovatým plutoniem. Všude byla smrt a ti, co nezemřeli trpěli smrtelnými chorobami z ozáření: vnitřní krvácení, ztrátou vlasů, rakovinami štítné žlázy, žaludku, střev, plic i kostí. Leukémie a zvětšená slezina doprovázely choroby. Děti byly postižené velice často mutacemi a nedovyvinutým mozkem.

Strom Diospiros kaki patří do čeledě Ebenaceae. Jeho další jména jsou například: Persimmon or Dadelpruim (date prune). Plodu se říká kaki, nebo Sharon fruit (cháronovo ovoce). Cháron je převozník o světa mtrvých, převážející duše přes řeku Styx, a také je to jméno jediného satelitu Pluta.

Kaki je složenina KA = duše a KI = energie, země. V Číně a Japonsku se využívá odedávna k léčení. Mezi obvyklé použití v tradiční medicíně byl používán například k léčení následujících: podporuje růst vlasů, léčí tlak v mozku způsobený krvácením, tumory, encephalitis. Léčí chronické bronchitidy a problémy s dýcháním, průjmy, kolitidy, reflux. Léčí vitiligo, kousnutí hadů, vředy, anemii, hypertenzi. Odedávna byl používán na léčbu leukémie.

Na internetu se dočtete, že toto ovoce je plné vitamínů a minerálů (vitamín A, fosfor, hořčík), velmi dobře posiluje imunitní systém, přispívá ke zdraví a pevnosti kostí, je to dobrá prevence sklerózy a doporučuje se také lidem s nemocnými játry a ledvinami. Kaki posiluje imunitní systém a metabolismus, pomáhá při stresu, nervozitě, únavě a prospívá při srdečních obtížích. Vitamín A prospívá těhotným a vývoji embrya.

Nicméně kromě těchto vlastností, je KAKI zejména účinné a skvělé pro lidi s rakovinou, kteří podstupují ozařování. Pomáhá, aby se tělo vyrovnalo s radioaktivitou, upravuje krevní obraz, ochraňuje játra a zajišťuje tím jeho správnou funkci i právě během ozařování. Takto se používá i jeho homeopatická potencovaná forma.  

Homeopatický lék s názvem DIOSPYROS, který je podávaný především lidem s rakovinou, kteří postupují ozařování, je také účinný a osvědčený lék na leukémii. Vhledem k tomu, že nese téma naděje a přežití, tak je doporučován lidem s traumaty z války, utečencům nebo uprchlíkům. Přináší lidem řešení v situacích, kdy prožili destrukci, nadvládu, znásilnění, smrt a potřebu utíkat.

Aurum muriaticum natronatum, Hydrogen, Hydrocyanic acid, Iodum, Anacardium a Plutonium jsou hlavní léky, které jsou v homeopatické materii medice tomuto léku podobné.

Kromě homeopatického léku a jako čerstvé pochoutky lze kaki použít i do salátů, jako kompot či zavařeninu, nebo jako dezert, který si v Číně či Rusku dělají ze zapečené půlky kaki se skořicí a přírodním cukrem. To si musím vyzkoušet.  

Vzhledem k tomu, že sezona KAKI je stále v plném proudu, tak i Vám přeji dobrou chuť :-)

S láskou, Vaše Vladimíra

 

 

Zpět