Jarní alergie

19.04.2013 14:41

S nástupem vždy očekávaného jara velkou část naší populace trápí jarní alergie.  Bohužel (tak jako u většiny nemocí),  klasická medicína léčí  jen symptomy a následky, ne příčinu. Bereme léky, po kterých jste Vy nebo Vaše děti unavení, podráždění, utlumeni, trpí játra,  imunitní systém a příčina problému se neřeší.

Co je vlastně alergie? Alergie není nic jiného, než neadekvátní reakce organismu na něco, co nám vadí a co nás otravuje, s čím se neumíme nebo nechceme vypořádat, čeho je na nás příliš. Najít příčinu problému je někdy jednoduché, ale může být občas velmi náročné a často je to téměř detektivní práce.

Mnoho alternativních lékařů spojuje alergii se sníženou imunitou. Tento názor nevylučuji, souhlasím s ním, avšak z praxe vím, že snížená imunita je také následek.  K úplnému vyléčení a rozklíčování problému musíme jít ještě „hlouběji“.

Jako příklad uvedu svou klientku, která „z ničeho nic“ v pokročilém věku začala mít alergii na višně. Zvláštní, že?  Po detektivní práci jsme zjistili, že v době, kdy se hádala se svým manželem jedla višně. Kdykoliv si teď višně znovu dá, tak se jí „spustí“ přehnaná reakce, neboť si podvědomí vybaví pro ni velmi nepříjemnou situaci. Řešením není přestat jíst višně, ale v tomto případě vyřešit svá témata kolem hádek a konfliktu, případně téma vlastní bezmoci.

Možná si kladete otázku, proč je tolik projevujících se alergií zrovna na jaře? Kromě toho, že se na jaře aktivují játra a procházíme velkou zátěží, tak je jaro se symbolem příchodu něčeho nového, je to start do nového kroku, nového začátku a možnost věci udělat jinak nově. A mnozí z nás možná podvědomě máme strach a bráníme se čemukoliv novému … A samozřejmě pyly jsou plné nových informací.

Co pro to můžete udělat? Zapátrejte ve Vašem vědomí i podvědomí. Zkuste si rozpomenout, co se v daném období dělo ve vašem životě, co mělo pro Vás nebo pro Vaše dítě (u dětí bývá častou příčinou i očkování…) velmi silný emoční prožitek a neváhejte mne kontaktovat. Jak bylo již několikrát zmíněno, v homeopati omezení a limity neexistují:-)

Mějte se krásně, přeji Vám krásné jaro a s radostí přijímejte vše nové...

                                                                                                                                                                                              Vaše Vladimíra Ř.

Zpět